FSC-certificering

28/09/2018 Geplaatst in: Nieuws

Lankhorst design en print B.V. heeft onlangs het FSC-certificaat behaald.

We gebruikten standaard al zoveel mogelijk FSC-papier, maar zonder officiëel certificaat. Een klant van ons ging iets verder en wilde ook vermelding op eindproduct. Dit mag alleen met FSC-certificatie als bedrijf. Dus wij zijn iets verder in de papieren van het FSC-certificeerbos gedoken en ons gaan verdiepen in deze wereld.

Waarom FSC?

Wist u dat er per minuut 36 voetbalvelden aan bos verdwijnt? Dit gebeurt vooral in tropische bossen in de Zuid-Amerikaanse Amazone, het Afrikaanse Congobekken en Zuidoost-Azië. Ontbossing zorgt op jaarbasis voor 15% van de wereldwijde CO2-uitstoot en speelt dus een grote rol in klimaatverandering. Daarnaast is 80% van alle dieren op de wereld afhankelijk van het bos, evenals miljoenen mensen die in het bos leven of werken.
Het FSC-systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven. Kijk op www.FSC.nl voor meer informatie over FSC Nederland en wat zij doen.

FSC-papier

Papier wordt gemaakt van hout: milieuvriendelijk en één van de weinige hernieuwbare grondstoffen. Als we goed met onze bossen omgaan dan kunnen we hout en papier eeuwig blijven gebruiken.

Hout- en papierproducten die afkomstig zijn uit een FSC-gecertificeerd bos zijn herkenbaar aan het FSC-label. Om er zeker van te zijn dat producten met dit keurmerk daadwerkelijk uit een verantwoord beheerd bos komen, moeten alle schakels in de handelsketen van het product worden gecertificeerd. Pas wanneer bijvoorbeeld een bosbeheerder, papierfabriek, papiergroothandel en drukkerij aan kunnen tonen zich aan de regels van FSC te houden, kan een product als FSC worden verkocht en mag het FSC-logo erop geplaatst worden.

Onze vaste, vertrouwde papierleveranciers en de meeste andere relevante leveranciers zijn ook FSC gecertificeerd. En als eindproducent zijn wij nu zelf ook FSC-gecertificeerd.

Dit zie je terug als FSC-code op de facturen: FSC-cert.no. SCS-COC-000652-AEQ
En op eindproducten kun je de volgende FSC-code terugvinden:
Zie je deze codes terug op een van je producten, dan je hier in het International FSC-register checken of dat inderdaad van een geldig gecertificeerd bedrijf is.
De huidige FSC-labels zijn:
– FSC 100% label
– FSC MIX label
– FSC Recycled label
Bij ons heeft veel papier heeft de vermelding 70% mixed FSC product. Zo is bijna al het papier van Assembli producten 70% FSC mix. Net als het ‘standaard printer papier’ Color Copy. Dit houdt in: 70% van het papier is gemaakt van FSC-gecertificeerde grondstoffen, de rest is van ander materiaal.

Wij zijn trots op dit FSC-certificaat want FSC-certificering is een onderdeel van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en wij vinden MVO en duurzaamheid belangrijk voor nu en de toekomst!

FSC mix label

FSC op je drukwerk?

Ben jij ook goed bezig met FSC en wil je dat op je drukwerk vermelden? Laat het ons weten en wij helpen je erbij! Van inkoop van het juiste papier tot en met de levering van het eindproduct met FSC- code.
Vermeld het in je offerte-aanvraag of neem contact met ons op info@lankhorstdesignenprint.nl